Rejser

2016 – Litauen  (29/9 til 3/1)

Koret var inviteret til at give koncert og synge ved gudstjeneste i Litauen og det endte med at blive til flere koncerter. Vi boede først på en pænt hotel i hovedstaden Vilnius og der gav vi også koncert i den Evangeliske Reformerte Kirke.

Næste dag udforskede vi byen inden vi blev kørt til næste by Kaunas, hvor vi gav koncert om aftenen. Efter koncerten kørte vi til et motel i byen Vilksviskis hvor vi ankom sent og alt var lukket.

I byen Taurage sang vi kulturhuset og det var en helt anderledes oplevelse. Det var en “rigtig” koncertsal med lyd og lys personale samt mange koncert gæster. Det var en stor oplevelse.

Vi sluttede i byen Pilviskias hvor vores værtsfolk, præsten og hendes mand hørte hjemme. Det var virkelig hyggeligt og selv børnene var interesseret. Vi sang til gudstjenesten i kirken og senere gav vi koncert. Her fik vi alle udleveret en sød lille gavepose fra menigheden med fint kort og en lille hvid håndhæklet engel.

En hyggelig tur med 24 kormedlemmer, og et meget engageret værtspar.

Charlotte og Susanne /Alt

Link til billeder

 

2013 – Letland  (april) 

På vores rejse til Letland var vi 29 deltagere, inklusiv 3 musikere og et par sangere som vi havde ”lånt” fra Gospelkoret Kefas.

Vi havde bestilt flyrejsen individuelt og samledes i Lufthavnen i Riga, hvorfra vi kørte i en lejet bus, 100 km. ud på landet til den lilleby Liepaja, hvor vi skulle synge den første koncert i byens forsamlingshus.

Der var kommet mange familier og rigtig mange børn, som var eksemplarisk stille og lyttende, hvilket vi var meget imponerede af. Efter koncerten fik vi alle sammen overrakt et hjemmelavet smykke, som af nogle børnene havde lavet. Det var en halskæde af sejlgarn med et kors lavet i modelér-voks, et dejligt minde som vi var meget rørte over.

Vi kørte tilbage til Riga og blev indlogeret på et helt almindeligt standard hotel.

Næste dag sang vi i en lille hyggelig metodistisk landsbykirke, hvor det var tydeligt at de ikke var vant til oplevelser. At de var meget fattige, var der ingen tvivl om, man skulle tro vi var tilbage i 50’erne.

Vi sang også i Kuldiga by-kirke, hvor der kun var ganske få tilhørere og vi klædte om oppe bag alteret. Her stod kirketjeneren med en kat på armen og tårer i øjnene og vinkede til os, da vi efter koncerten sagde farvel og kørte videre. Denne by mindede om kulisserne fra en cowboyfilm med butikker fra en svunden tid.

Turen bød også på en koncert på en skole, hvor mange mødte frem. Men først halvvejs inde i koncerten lykkedes det os at få publikums medleven.

I en anden kirke, hvor vi deltog ved en gudstjeneste, prøvede vi at synge med på lettisk, fra deres salmebøger, det var ikke let! Efter frokost samlede vi penge ind fra koret til menigheden som også havde været vores kontakter omkring turen.

Generelt var der meget fattigdom, grå, triste og gamle forladte huse, når vi kom ud på landet.

Det var en dejlig oplevelse at komme rundt og synge i Letland og et dejligt fælleskab i koret.

Jeanne /Alt

indsæt link til billeder

 

2010 – Portugal  (10-15/3)

Fredag den 12. marts 2010 stod et meget spændt Saints and Sinners i Mirante Church i Porto, fordi vil skulle synge for et publikum, der havde næsten ingen eller i hvert fald meget lidt erfaring med gospel. Der var en stilhed over kirken, som vi ikke var vant til, men lidt efter lidt så vi publikums reaktion på vores sang: Man begyndte at bevæge sig og en hel del sad med tårer både i øjnene og på kinderne! Og så var vi i gang! Det var den vildeste oplevelse og inspiration, der varede til vi stod i Kastrup igen.

Vi var rejst til Portugal efter at Mark Lewis havde fået kontakt med pastor Emanuel, præst i Valdozende, der ønskede at få kendskabet til gospel udbredt i Portugal og samtidig samle penge ind til et center i Valdozende, der både skal huse ældre medborgere og børn fra vuggestuealderen til skolealderen.

Vi boede i Braga, en skøn by nord for Porto, og blev beværtet af kirkens ansatte i stor stil. Kirken havde også stillet en bus til vores rådighed, og allerede om lørdagen blev vi kørt til rundt i Porto området og fik en portvinsrundvisning på dansk, hvilket pastor Emanuel havde arrangeret som en overraskelse til os.

Lørdag havde vi koncert i Averio, hvor der var et meget tændt publikum, der tog os med storm. Vi havde en vidunderlig oplevelse, hvor en del af publikum som afsked til os, stod udenfor kirken og sang og danse for os, mens vi gik ind i bussen, så vi havde lidt svært ved at tage afsked.

Søndag medvirkede vi ved gudstjenesten i Braga og fik en hjertelig modtagelse og mange kys på kinderne. Vi kørte op mod Valdozende og så en hel gul skov af mimoser og et fantastisk bjerglandskab. Vi gav koncert i byens rådhus og efterfølgende så vi det center, vi var med til at samle penge ind til. Det var meget imponerende og ambitiøst; der var plads til ældre medborgere og til børn lige fra vuggestuealderen og opefter. De ældre skulle så i det omfang de var i stand til, være med til at underholde og passe børnene, mens deres forældre var på job.

Vi sluttede dagen af med at synge a Capella i den smukke lille kirke, hvor pastor Emanuel var præst, hvad der var endnu en fantastisk og inspirerende oplevelse.

Vi tog hjem dagen efter med pastor Emanuel og alle de lokale, vi var kommet i kontakt med, i vores hjerter og en kæmpe oplevelse rigere, og med håbet om at gospel også bliver udbredt i Portugal.

Anni/Alt

Link til billeder

 

2006 – Krakow i Polen 

Koret var inviteret til gospelstævne i Krakow med deltagere fra hele Europa.
Vi var ca. 25, der tog afsted i en forlænget weekend. Vi blev indlogeret på et vandrehjem.
I alt var der ca. 600 deltagere til workshoppen og 3 instruktører fra London:
Ruth Lynch, Wayne Ellington og Gerald Smith. Barbara le Palm var solist.
To dages øvelser og så en storslået koncert den sidste aften med alle 600 deltagere.
Er man heldig kan man finde et uddrag på You Tube : The Redeemed Praise Krakow.
Vi holdt selv en koncert i Peter og Paul kirken sammen med et irsk kor.
Kirken var total fyldt. Folk sad op ad kirkegangen og den katolske præst stod på prædikestolen i sin romerske præstekjole og prøvede at rokke med. Stemningen var speciel høj,fordi flere af instruktørerne var til stede og vi sang nogle af deres sange. Og det kunne de godt lide.
Der var også tid til lidt sightseeing. Torvet med Maria kirken,saltminerne,koncentrations lejrene, slottet med katedralen og endelig de gamle sovjet boligområder.
Sidste aften afskedsmiddag hvor vi sang om kap med de lokale spillemænd.
De kunne godt overdøves.
Klaus/bas

Link til billeder

 

2004 – North Carolina og Washington D.C., USA.  Vi optrådte i adskillige kirker, både hvide og afro-amerikanske. Desuden deltog vi i en kæmpe gudstjenste i Mt. Jezrel Baptist Church, Washington D.C. sammen med deres lokale kor og med Gerald Smith & Trine Halse som dirigenter. Det var en meget stor oplevelse!

Link til billeder

 

2000 – Besøg hos “The PCF Gospel Choir” i London. Det var den første udenlandstur med koret. Det var en successfuld oplevelse, bestemt værd at huske.